Start campagne Donorregister op tv en radio

Er zijn weer commercials te zien en horen op tv en radio over de nieuwe Donorwet.
De minister heeft zowel de campagne als het aanschrijven van burgers met brieven een paar maanden uitgesteld vanwege de coronacrisis. Vanaf 1 augustus zijn er weer spotjes op radio en tv en vanaf september beginnen de aanschrijvingen per brief.

Nu gaat de campagne van start met de volgende boodschappen: de wet is ingegaan, als je nog geen keuze hebt gemaakt ontvang je vanaf september eerst nog een brief van de overheid, wat betekent ‘geen bezwaar tegen donatie’? en: vul nu je keuze in.

Miljoenen aanschrijvingen

Op 1 juli is de nieuwe Donorwet ingegaan. Dit leidde in de eerste twee weken van juli tot circa 60.000 nieuwe registraties (en 28.000 keuzewijzigingen). In totaal hebben circa 7,5 miljoen Nederlanders zich inmiddels geregistreerd.
Naar verwachting moeten we meer dan 6,5 miljoen mensen een brief sturen met het verzoek hun keuze nog in te vullen in het Donorregister.

Heeft u uw keuze al gemaakt?

Denk erover na of u wel of geen donor wil worden. Bespreek het met uw naasten en vul uw keuze in op donorregister.nl. Dan hoeven we u geen brieven te sturen.