NTS zoekt kandidaten voor videoserie Donorpraat

Praten over orgaandonatie? Dat doet u misschien niet snel. Het is best een lastig onderwerp en het kan ook ongemakkelijk voelen om stil te staan bij de dood. Toch is het belangrijk om te praten over uw wensen.

De Nederlandse Transplantatie Stichting sluit zich graag aan bij de lopende campagne van Sire: ‘De dood. Praat erover, niet eroverheen’. Dat geldt ook voor donatie: praat nu met elkaar over hoe u in het Donorregister staat geregistreerd en waarom. Laat uw keuze rondom donatie later geen verrassing zijn voor uw naasten. Want het kan nóg ingewikkelder worden als u uw keuze over hoe u in het Donorregister staat nooit met elkaar hebt gesproken. Of als u de keuze uit de weg gaat.

Aanmelden

In de nieuwe videoserie Donorpraat van de NTS gaan ze dat gesprek aan. Voor vier korte video’s is de NTS op zoek naar mensen die in gesprek willen gaan over orgaan- en weefseldonatie. Hoe kijkt u aan tegen donatie? Wat zijn uw dilemma’s? Wilt u uw mening hierover voor camera delen? Positief, negatief, twijfel of weet u er eigenlijk heel weinig van af? Meld u dan nu aan!

Ze zijn op zoek naar:

  • jongeren van 16, 17 of 18 jaar
  • een ouder met kind tussen 18-24 jaar
  • een ouder en kind tussen 40-60
  • een volwassene tussen 40-60 met een oudere vader of moeder 60+

De video’s worden geplaatst op de social media-kanalen en op de website van de NTS. De opnames vinden in maart plaats in de regio Utrecht en uw bijdrage duurt maximaal 2 uur. Als bedankje ontvangt u een bol.com cadeaubon van 20 euro en uiteraard krijgt u uw reiskosten vergoed.

Interesse? Stuur dan een mail naar info@transplantatiestichting.nl.