Genoeg geswiped? Vul je donorkeuze in

Komende tijd worden jongeren met een gerichte campagne gemotiveerd om een keuze in te vullen in het Donorregister. Met de slogan ‘Tijd genoeg om je donorkeuze in te vullen’ proberen we het percentage jongeren dat een keuze invult in het Donorregister omhoog te krijgen.

Brief van het Donorregister

Iedereen in Nederland die 18 jaar wordt ontvangt een brief van het Donorregister. Wordt er geen keuze ingevuld, dan komen ze in het register met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Dit betekent dat de organen en weefsels naar een patiënt kunnen gaan.

Vanaf 12 jaar een keuze invullen

Kinderen van 12 jaar kunnen al een keuze invullen. Dus bespreek het onderwerp orgaan- en weefseldonatie aan de keukentafel. Nog geen keuze ingevuld? Vul een keuze in en log in met DigiD.

Speciale website voor jongeren

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) heeft een website ingericht speciaal voor jongeren: www.donorwise.nl. Als jongeren twijfelen over hun keuze, kunnen ze daar een kijkje nemen.