Week van het Donorgesprek ‘Vraag het gewoon!’

Praat u weleens over uw keuze in het Donorregister met uw familie of vrienden? Dat is wel belangrijk. Want iedereen staat in het Donorregister, maar lang niet iedereen kent de keuze van hun dierbare.

Door met elkaar in gesprek te gaan over de keuze, wordt voorkomen dat familie of vrienden verrast worden bij het overlijden van een dierbare. En voor moeilijke keuzes komen te staan terwijl ze al verdriet hebben. Met de campagne ‘Vraag het gewoon!’ wordt aandacht gevraagd voor het donorgesprek. Meer informatie kunt u vinden op www.donorgesprek.nl.

De Week van het Donorgesprek is een initiatief van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Tijdens deze week van 9 tot en met 15 oktober stimuleert de NTS iedereen in Nederland om in gesprek te gaan over orgaan- en weefseldonatie en met welke keuze u in het Donorregister staat.