Mensen nieuw in Nederland ontvangen een brief

Half februari ontvangen mensen die nieuw in Nederland zijn komen wonen een brief van het Donorregister. Elke maand krijgen nieuwe mensen deze brief. In deze brief wordt uitleg gegeven over de donorwet en het Donorregister en gevraagd een eigen keuze in te vullen.

Nieuw in Nederland

Als mensen nieuw in Nederland komen wonen en ingeschreven staan bij een Nederlandse gemeente dan sturen we vanuit het Donorregister na drie jaar een brief. In deze brief wordt uitleg gegeven over het Donorregister en de donorwet. En ook wordt gevraagd om een eigen keuze in te vullen.

In verschillende talen beschikbaar

Om te zorgen dat mensen die de Nederlandse taal (nog) niet begrijpen toch de brief kunnen lezen en een juiste keuze kunnen maken, is de brief vertaald. Op de website van het Donorregister kunt u de brief vinden in 10 verschillende talen.

Translations of the letter from the Donor Register