Informatie in Nederlandse Gebarentaal

In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor wilt worden of niet. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt uiteindelijk in het Donorregister. 

Het Donorregister (in gebarentaal)

Sinds 1 juli 2020 is er een nieuwe donorwet. Iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder komt in het Donorregister. In het Donorregister vul je in of je wel of geen orgaandonor wilt worden.  Je kunt ook invullen dat iemand anders voor jou beslist. Bijvoorbeeld je partner, familie of een goede vriend of vriendin.  Het is belangrijk om een keuze in te vullen.  En je keuze te bespreken met je partner, familie of vrienden. Dan weten zij of je na je overlijden orgaan- en weefseldonor wilt worden.

Wat gebeurt er als je niets invult?

Vul je geen keuze in? Dan krijg je nog een brief zodat je het niet vergeet. Als je niets invult, komt bij je naam ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ te staan.  Je organen en weefsels kunnen na je overlijden dan naar een patiënt gaan.  De arts in het ziekenhuis bespreekt dit met je familie. Op www.donorregister.nl kun je met je DigiD je keuze invullen, bekijken of veranderen.  Je kunt ook op een papieren formulier je keuze invullen.

Heb je al een keuze ingevuld?

Dan hoef je niets te doen. Dan staat je keuze in het Donorregister.  
Heb je vragen of hulp nodig? Kijk op www.donorregister.nl.