Maak zelf een bewuste keuze

Er staan 14 miljoen mensen in het Donorregister. Een jaar nadat iedereen in Nederland een brief heeft ontvangen met de vraag een keuze in te vullen. Van de 14 miljoen mensen heeft ruim 10 miljoen zelf een keuze ingevuld. 3 miljoen mensen staan in het register met ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

Heeft u nog geen keuze ingevuld?

Bent u een van de 3 miljoen mensen die in het register staat met ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’? Probeer toch zelf een bewuste keuze in te vullen. Het is belangrijk om een keuze in te vullen en te bespreken met uw partner of familie. Dan weten zij als u overlijdt welke keuze u zelf heeft gemaakt. Dat maakt het gesprek in het ziekenhuis makkelijker voor uw partner of familie. 

Heeft u nog twijfels wat u moet kiezen?

U vindt op deze website verhalen van mensen die ook een keuze hebben gemaakt. Sommige mensen weten zeker dat zij na hun dood organen of weefsels willen doneren. Anderen willen dit juist niet. Het kan ook dat u het lastig vindt om een keuze te maken. Deze verhalen van anderen kunt u hier misschien bij helpen.

Keuze al gemaakt?

Vul dan uw keuze in. Dit kan via deze website met uw DigiD of met een papieren formulier.