Hoe maakt u een goede keuze?

Of u wel of geen donor wilt worden kan een moeilijke keuze voor u zijn. Het is belangrijk om daar goed om na te denken. En er over te praten met uw partner of familie. Als u een keuze maakt, staat in het register wat u wilt. Dan weet uw partner en familie of u donor wilt worden of niet. Welke keuze u ook invult, u kunt uw keuze altijd veranderen.

Donor worden of toch niet?

Wat gebeurt er eigenlijk als u donor wordt? Hoe gaat dat gesprek met mijn partner of familie? Daarover wilt u vast meer weten. Informatie hierover vind u op deze website onder ‘Wat gebeurt er rondom uw overlijden?

Meer informatie over orgaan- en weefseldonatie vindt u op de website van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). De NTS werkt aan de verbetering van orgaan- en weefseldonatie. Ook wordt door de arts bij de NTS nagevraagd of iemand donor kan zijn. En regelt de NTS het doneren van organen en weefsels. Op de website Transplantatiestichting.nl vindt u antwoorden op uw vragen over donatie en transplantatie.

Geen keuze ingevuld

Als u nog geen keuze heeft ingevuld staat in het register bij uw naam ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Dit betekent dat uw organen en weefsels na uw overlijden naar een patiënt kunnen gaan. Een arts bespreekt dit bij uw overlijden met uw partner of familie.

Lees meer informatie over wat geen bezwaar betekent.