Uw keuze veranderen

U kunt uw keuze altijd veranderen. Dit kan op deze website of door een nieuw donorformulier in te vullen.

Bent u ouder dan 18 jaar? Dan is het niet mogelijk om de keuze te verwijderen. Want iedereen staat in het Donorregister. U kunt dan alleen uw keuze veranderen.

1. Verander uw keuze op deze website met DigiD

2. Verander uw keuze met een papieren formulier

  • Vul het aanvraagformulier op deze website in.
  • Selecteer als onderwerp: ' Papieren formulier per post ontvangen'.
  • Vul alle andere gegevens in op het formulier.
  • Daarna ontvangt u een formulier op het adres waar u bij de gemeente ingeschreven staat.

Praat over uw nieuwe keuze met uw partner en familie

Als u uw keuze verandert, dan staat uw oude keuze niet meer in het register. Verandert u uw keuze digitaal met DigiD, dan is uw nieuwe keuze direct geldig. Verandert u uw keuze met een papieren formulier, dan ontvangt u een registratiebevestiging en staat uw nieuwe keuze na vier weken in het Donorregister.

Kijk goed in de brief of uw keuze en gegevens goed zijn ingevuld. Vertel uw partner en familie over uw nieuwe keuze. Want als u tussendoor overlijdt, vragen de artsen aan hen of u donor wilde worden of niet. Het is fijn voor uw partner en familie als ze dan uw keuze kennen.
 

Wat moet ik doen als mijn naam of adres verandert?

U kunt uw naam of adres niet zelf veranderen in het Donorregister. Als er een fout staat of als u gaat verhuizen, moet u dat doorgeven aan uw gemeente. Uw gemeente verandert uw gegevens dan, via de Basisregistratie Personen (BRP). Het Donorregister krijgt deze gegevens via de gemeente.