Hoe maak ik een goede keuze?

Of u donor wordt is een belangrijke keuze. Lees goed alle informatie voordat u kiest. En praat er met uw partner en familie over.

Waarom kiezen?

Dan staat in het Donorregister precies wat u wilt. Dan weet uw partner en familie of u donor bent of niet. Het is belangrijk dat u op tijd kiest.

Meer informatie?

Lees op Transplantatiestichting.nl wat het betekent om donor te zijn. Op deze website vindt u ook verhalen van nabestaanden.

Wat gebeurt er als ik niets invul?

Tot juli 2020

Tot juli 2020 is het niet erg als u niet kiest. Als u niet kiest, dan kiest uw partner of familie voor u. Ook nu is het goed om te kiezen. Dan weten uw partner en familie wat u wilt.

Na juli 2020

Op 1 juli 2020 komt de nieuwe donorwet.  Als u niet kiest, dan wordt er voor u gekozen. En komt er in het register bij uw naam te staan: ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’.
Uw familie hoort dan bij uw overlijden dat u geen bezwaar heeft tegen het doneren van organen of weefsels. Dat betekent dat uw organen na uw overlijden naar een patiënt kunnen gaan. Alleen als uw familie heel zeker weet en kan uitleggen dat u echt geen donor wilde zijn, dan gebeurt dat niet.

Lees meer informatie over deze nieuwe wet.